Želite da se rešite bora i zategnete kožu?

U Salonu lepote Ana imamo rešenje. Revolucionarni HIFU tretman.

4D-hi-fu

Koje su ključne prednosti ovog tretmana?

 • podstiče prirodnu obnovu kolagena
 • nema hirurške intervencije
 • vreme za oporavak nije potrebno
 • jedan tretman u 2-3 godine

zatezanje kože lica

Šta je hifu tretman?

Hifu tretman predstavlja nehirurško zatezanje i učvršćivanje kože lica, vrata, dekoltea i tela. Rezultati su gotovo identični onima koje dibijamo hirurškom intervencijom. “Pogađajući” sam koren kolagena, utiče na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju . Kako kolagen ponovo “raste” duž svog celog stabla, rastu i njegove “grane”, te se tako vraća elastičnost kože i nestaju bore. Najbolje od svega, potreban je samo jedan tretman.

tretman za zatezanje koze

Kako funkcioniše tretman?

4D Hifu tehnologija , deluje tako što se fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta usmerava na veliki broj tačaka u SMAS sloju kože lica. Ultrazvučna terapija se oslanja na mikro-fokusirani ultrazvuk da bi zaobišla površinu kože i omogućila ciljno zaceljivanje rana dubokog tkiva kao i regeneraciju važnih potpornih struktura u koži, poput kolagena i elastina. Korišćenjem fokusirane energije pri ultrazvučnom snimanju, doktor može da izvrši precizan tretman mesta na kojem će to biti najkorisnije, što će rezultovati izuzetno efikasnim tretmanom zatezanja.

aparat za zatezanje kože

Šta je kolagen?

Kolagen je najvažniji protein u ljudskom organizmu. Čini 40% od svih proteina u ljudskom telu, a čak 70% svih belančevina na koži. Kolagen se neprekidno obnavlja, pa umire u organizmu, ali se vremenom taj proces usporava. Kao rezultat dolazi do starenja kože i pojave bora.

kolagen vlakna

Šta je SMAS?

To je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem” ( Superficial Muscular Aponeurotic System). SMAS je područje muskulature lica. Aponeurotik deo lica se još naziva i fascija (“fascia”). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj , koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani ovom fascijom i čine SMAS sloj jedinstvenom celinom.

Superficial Muscular Aponeurotic System ( SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj (“platisma”) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva ( aponevroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.

smas sloj koze

Kome je namenjen 4D HiFu tretman?

Pre svega osobama koje su prešle tridesete godine. Kod njih je prirordna obnova kolagena usporena. Ovaj tretman nudi rešenje za ponovni podsticaj rasta kolagena. Kod klijenata u 30-tim godinama, ovaj tretman može koristiti u stimulisanju obnove kolagena, samim tim odlaganju starenja kože. Klijenti u pedesetim i šezdesetim godinama. najčešći su zainteresovani za ovu uslugu. Kod osoba koje su preko 60 godina, takođe se može izvoditi tretman, pod uslovom da koža nije previše opuštena. Takođe može koristiti i ljudima koji su imali hiruršku intervenciju zatezanja kože, da produži i održava postignute efekte.

bore na licu

Na šta se sve može primeniti SMAS lifting?

 • Zatezanje lica

 • Zatezanje vrata

 • Zatezanje dekoltea

 • Zatezanje regije oko očiju

 • Zatezanje podbratka

 • Smanjenje nazolabijalnih bora

 • Topljenje masti na stomaku

 • Topljenje masti na butinama

 • Topljenje masti na rukama

 • Opšte zatezanje i podmlađivanje kože

regije koje se mogu tretirati

Ko ne sme da radi tetman?

Tretman ne smeju da rade trudnice, dijabetičari i epileptičari. Takođe osobe sa ugrađenim pejsmejkerom. Napomenite ako imate neku autoimunu, malignu ili infektivnu bolest. Naglasite ako pijete lekove za razređivanje krvi.

ko ne sme da radi tretman

Hifu tretman iskustva

Kada se vide rezultati?

Neki klijenti svedoče rezultatima odmah nakon tretmana. Potpune rezultate tretmana dobijamo nakon 3-6 meseci jer je kolagenu potrebno vremena da se obnovi, nakon čega koža deluje čvršća, jača i zategnutija. Rezultati najčešće traju od 1,5 godinu do 3.

Da li boli?

Većina klijenata ne prijavljuje značajninji bol tokom izvođenja tretmana.

Da li je bezbedan?

Hifu tretman je već nekoliko godina hit u svetu, i obavljeno je hiljade tretmana, bez većih nuspojava. Osim toga, ultrazvučna tehnologija se primenjuje više od 60 godina u polju medicine i lepote.

Da li HIFU može da zameni hirurški lifting lica?

Ovaj tretman nije zamena za operaciju, ali je idealan za osobe koje iz finansijskih ili psiholoških razloga nisu spremne za operaciju. Takođe se može kombinovati sa drugim tretmanima, radi postizanja što boljih efekata.

Koliko traje tretman i oporavak?

Sam tretman traje do 2h, u zavisnosti od tretirane regije. Proces oporavka je minimalan, i ukoliko se javilo crvenilo ili blagi otok, nestaje za maksimalno 48h.

Hifu tretman cena

U nastavku pogledajte tabelu sa cenama.

Prevucite prstom levo za cene.

Zakažite termin online
Tretman Cena u evrima

hifu tretman celo lice

300

hifu tretman pola lica

140

hifu tretman podbradak

140

hifu tretman čelo

100

hifu tretman obrazi

140

hifu tretman regija oka

80

hifu tretman vrat

150

hifu tretman dekolte

150

hifu tretman grudi

400

hifu tretman stomak

300

hifu tretman ruke

200

hifu tretman gluteus

300

hifu tretman butine

300

hifu tretman listovi

150
Zakažite termin online

Laserska epilacija

Rešite se dlaka zauvek !
Saznajte više

Ostale usluge

Pogledajte ostale usluge iz našeg salona !
Pogledajte
Sve informacije i termin možete dobiti i na nekoj od društvenih mreža.