Depilacija šećernom pastom

Jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlaka, poznatija još kao i Egipatska depilacija. Egipćani su smatrali da glatkost kože održava mladost, lepotu I čistoću. Ako tražite savršen, prirodan način za skidanje dlaka, depilacija šećernom pastom je pravi izbor za vas.

skidanje dlaka secernom pastom

Kako se koristi šećerna pasta za depilaciju?

Jedna od razlika između šećerne paste i voska je ta što se pasta ne lepi za kožu, već se vezuje za dlake. I samim tim depilacija je znatno prijatnija i bezbolnija. Pasta obavija folikul i samu dlaku pa samim tim dolazi do pravilnog čupanja dlake, proređivanje rasta novih i znatno smanjuje mogućnost uraslih dlaka jer se radi i blagi piling kože. Najveća prednost šećerne paste je sama tehnika uklanjanja dlaka, koja se vrši u smeru rasta dlake, u njenom najranijem stadijumu rasta gde je dužina dlačice tek 2mm.

uklanjanje dlaka šećernom pastom

Kome je namenjena depilacija šećernom pastom?

Depilacija šećernom pastom je pre svega namenjena ljudima sa osetljivom kožom. Ova metoda ne izativa iritacije, urasle dlake i izvodi se sa potpuno prirodnim preparatom. Secerna pasta sadrži samo šećer, vodu i limunov sok. Tretman traje uobičajeno, kao i depilacija voskom.

Koji delovi tela se mogu depilirati šećernom pastom?

Apsolutno svi, kao i kod depilacije voskom.

  • Noge
  • Ruke
  • Bikini zona
  • Pazuh
  • Ledja

Od čega je napravljena šećerna pasta?

Pasta je potpuno prirodan proizvod. Sadrži samo šećer, vodu i limun. Bez aditiva ili hemikalija, i kao takav pogodan je za osetljivu kožu.

šećerna pasta za depilaciju

Da li je depilacija šećernom pastom manje bolna od depilacije voskom?

Razjasnimo jednu stvar: šećer ne šteti. Uprkos tome, mnogi ljudi smatraju da je to manje bolno od depilacije voskom. Šećerna pasta se ne lepi za žive ćelije kože – samo za kosu i mrtve ćelije kože – što znači manje iritacije i nelagodnosti. Utiske koje smo dobili od klijenata su da je za većinu njih manje bolna od depilacije voskom. A budući da šećerna pasta može prorediti dlake i oštetiti folikul, vremenom će postupak biti manje bolan.

Kako negovati kožu posle depilacije?

Iako je depilacija prilično direktan proces, imajte na umu nekoliko stvari u vezi sa naknadnom negom, posebno kada su u pitanju intimni delovi. Posle brazilke, nošenje široke odeće važno je da vaša koža diše. Izbegavajte da vežbate i ne sedite u kadi, djakuziju, sauni ili bilo čemu drugom sa velikom toplotom – područje će biti osetljivo i sklonije bakterijama.Napominje se da je tuširanje dozvoljeno, ali za piling treba sačekati dodatnih 24 sata, kao i kontakt koža na kožu (da, to uključuje i seks).

Dvadeset i četiri sata nakon depilacije, to je druga priča. Presudno je svakodnevno pilingovati kožu kako biste izbegli urasle dlake. Salicilna kiselina je odlična opcija za piling, kao i vitamin E i aloja za vlaženje kože nakon tretmana. Hidriranje kože može pomoći u smanjenju upale i šansi za infekciju.

glatka koža posle depilacije šećernom pastom

Koliko traju efekti posle depilacije šećernom pastom?

Prema dosadašnjim iskustvima, od tri do pet nedelja. Dobra stvar u vezi sa depilacijom šećernom pastom je ta, što se vremenom dlake proređuju, i usporava se rast.

U tabeli u nastavku možete videti cene.

Zakažite termin online

Prevucite prstom levo za cene.

Tretman Cena u dinarima
depilacija brade šećernom pastom
500
depilacija celih ruku šećernom pastom
1200
depilacija ruku do lakta šećernom pastom
900
depilacija nogu do kolena šećernom pastom
1200
depilacija celih nogu šećernom pastom
1800
depilacija prepona šećernom pastom
800
brazilska depilacija šećernom pastom
1600
hollywood depilacija šećernom pastom
2000
depilacija pazuha šećernom pastom
700
depilacija celih leđa (ženskih) šećernom pastom
1800
depilacija segmenta leđa (ženskih) šećernom pastom
1400
muška depilacija pazuha šećernom pastom
1000
muška depilacija gornjeg dela leđa šećernom pastom
1800
muška depilacija donjeg dela leđa šećernom pastom
1200
muška depilacija grudi šećernom pastom
1900
muška depilacija stomaka šećernom pastom
1400
Zakažite termin online

Laserska epilacija

Rešite se dlaka zauvek
Saznajte više

Naše usluge

Pogledajte ceo asortiman naših usluga
Pogledajte
Sve informacije i termine možete dobiti na nekoj od društvenih mreža ili na telefon.