Da li je medicinski pedikir ono što je potrebno vašim stopalima?

Da! U našem salonu lepote nudimo uslugu medicinskog pedikira sertifikovanog u jednoj od najprestižnijih kompanija iz sveta podologije. Ruck peclavus!

opuštanje stopala

Šta je medicinski pedikir?

Medicinski pedikir je luksuzni tretman stopala koji podolog izvodi u sigurnom i sterilnom okruženju. Za razliku od tradicionalnog salonskog pedikira koji se fokusira na to da stopala izgledaju dobro, oni često zanemaruju prave probleme sa stopalima i ponekad ih mogu pogoršati! Medicinski pedikir nije usmeren samo na čišćenje stopala, već na ispitivanje noktiju, kože i stopala u celini kako bi se razumelo zašto se javljaju određeni problemi.

Podolozi su vrlo kvalifikovani za lečenje svih komplikacija koje često nastaju u salonima, kao što su gljivične i bakterijske infekcije, urastanje zbog loših tehnika rezanja, pa čak i bradavica. Međutim, verujemo da je prevencija ključna, zbog čega je medicinski pedikir profesionalna alternativa tradicionalnom pedikuru.

lečenje stopala

Medicinski pedikir se može primeniti na sledeća oboljenja:

  • Zadebljala koža stopala

  • Oštećeni ili oslabljeni nokti

  • Bradavice

  • Plihovi

  • Kurje oko

  • Žuljevi

  • Atletsko stopalo

  • Urasli nokti

  • Oštećene pete

lečenje kurjeg oka

Kako se izvodi tretman?

Tokom vašeg medicinskog pedikira, vaš podolog će u potpunosti proceniti vaša stopala i razgovarati o određenim brigama koje imate u vezi sa stopalima, kožom i noktima. Biće napisan plan tekućeg lečenja, kako bi se osiguralo da se reše sve nedoumice.

Prvo, svi nokti se iseku, brazde se očiste i nokti se isturpijaju kako bi se osiguralo da nema grubih ivica. Zatim se turpija koristi za razređivanje noktiju ako je potrebno. Razređivanjem noktiju uklanja se spoljni sloj kako bi se vratila njihova prirodna boja, uklonio lak ili smanjio pritisak sa debljine nokta. Takođe će se otkloniti svi znaci urastanja noktiju.

Podolog će tada sterilnom oštricom bezbolno ukloniti sve žuljeve ili kurje oči na nogama. Zatim će se to izravnati pomoću diska.

Zatim se ulje nanosi na nokte, a između nožnih prstiju na kutikule se nanosi ulje za kutikule, mekana masaža na stopala nanosi omekšavajući hidratant koji poboljšava cirkulaciju, pomaže u zadržavanju tečnosti i oslobađa napetost mišića u stopalima .

turpijanje viška kože

Šta pedikir čini medicinskim tretmanom?

Glavna razlika između medicinskog pedikira i estetskog pedikira koji se radi u salonu lepote je u tome što tretman sprovodi kvalifikovani podolog, a ne tehničar. Podolozi su sertifikovani radnici i stručnjaci su za bilo šta što ima veze sa nogama.

Prednost ovoga je što osim što osiguravaju da stopala izgledaju i osećaju se sjajno, podolozi mogu da identifikuju, dijagnostikuju i leče sve probleme sa stopalima koje imate. Na primer, ako imate urastao nokat, moći ćemo da ga lečimo i sprečimo da se vrati! Podolozi su kvalifikovani da odgovore na sve vaše probleme sa stopalima i naprave plan koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Podolozi su takođe kvalifikovani za uklanjanje svih žuljeva i kurjih očiju sa stopala pomoću oštrice medicinskog skalpela. Iako tradicionalni saloni za nokte „briju“ površinski sloj žuljeva, ovo nažalost ne uklanja sve. Podolozi takođe koriste disk da bi pomogli da se koža izgladi.

Još jedna tačka razlike između medicinskog i tradicionalnog pedikira je poštovanje strogih higijenskih standarda. Kao podolozi, držimo se strogih standarda kontrole infekcije, što znači da se svi naši instrumenti moraju sterilisati odmah nakon upotrebe pomoću sterilizatora, kako bi se osiguralo potpuno uništavanje mikroorganizama koji prenose bolesti. Takođe moramo da očistimo stolicu za lečenje i sve ostale površine nakon svakog klijenta. Nažalost, tradicionalni saloni ne drže se istih standarda, što povećava rizik od infekcija.

U Salonu lepote Ana, u Vrnjačkoj Banji koristimo premium kozmetiku za pedikir – Ruck peclavus !

U nastavku možete pogledati tabelu sa cenama.

Zakažite termin online

Prevucite prstom levo za cene.

Tretman Cena u dinarima

medicinski pedikir 1*

1900

medicinski pedikir 2*

2200

medicinski pedikir 3*

2500

medicinski pedikir obrada uraslog nokta sa tamponiranjem

1400

medicinski pedikir obrada dva urasla nokta sa tamponiranjem

2000

medicinski pedikir obrada uraslog nokta

1000

medicinski pedikir obrada dva urasla nokta

1600

medicinski pedikir saniranje kurjeg oka

1000

medicinski pedikir saniranje dva kurja oka

1600

medicinski pedikir saniranje tri kurja oka

2000

medicinski pedikir saniranje četiri kurja oka

2400

medicinski pedikir sečenje noktiju na nogama

700

medicinski pedikir obrada neuredno sečenih, gljivičnih, zadebljanih noktiju

3000

* U medicinski pedikir spada sanacija – urasli nokat, kurje oko, žuljevi, dijabetičarsko stopalo, a cena zavisi od stepena problematike samog stopala.

Hifu tretman

Zategnite lice, smanjite bore, podmladite kožu !
Saznajte više

Sve usluge

Pogledajte ceo asortiman naših usluga.
Pogledajte
Sve informacije ili termin možete dobiti i na nekoj od društvenih mreža ili na telefon.