fbpx

medicinski pedikir

Da li je medicinski pedikir ono što je potrebno vašim stopalima?

Da! U našem salonu lepote nudimo uslugu medicinskog pedikira sertifikovanog u jednoj od najprestižnijih kompanija iz sveta podologije. Ruck peclavus!

Šta je medicinski pedikir?

Medicinski pedikir je luksuzni tretman stopala koji podolog izvodi u sigurnom i sterilnom okruženju. Za razliku od tradicionalnog salonskog pedikira koji se fokusira na to da stopala izgledaju dobro, oni često zanemaruju prave probleme sa stopalima i ponekad ih mogu pogoršati! Medicinski pedikir nije usmeren samo na čišćenje stopala, već na ispitivanje noktiju, kože i stopala u celini kako bi se razumelo zašto se javljaju određeni problemi. Podolozi su vrlo kvalifikovani za lečenje svih komplikacija koje često nastaju u salonima, kao što su gljivične i bakterijske infekcije, urastanje zbog loših tehnika rezanja, pa čak i bradavica. Međutim, verujemo da je prevencija ključna, zbog čega je medicinski pedikir profesionalna alternativa tradicionalnom pedikuru.

lečenje kurjeg oka
sredjivanje noktiju na nogama

Medicinski pedikir se može primeniti na sledeća oboljenja:

-Zadebljala koža stopala

-Oštećeni ili oslabljeni nokti

-Bradavice

-Plihovi

-Kurje oko

-Žuljevi

-Atletsko stopalo

-Urasli nokti

-Oštećene pete

sredjivanje noktiju na nogama

Kako se izvodi tretman?

Tokom vašeg medicinskog pedikira, vaš podolog će u potpunosti proceniti vaša stopala i razgovarati o određenim brigama koje imate u vezi sa stopalima, kožom i noktima. Biće napisan plan tekućeg lečenja, kako bi se osiguralo da se reše sve nedoumice.Prvo, svi nokti se iseku, brazde se očiste i nokti se isturpijaju kako bi se osiguralo da nema grubih ivica. Zatim se turpija koristi za razređivanje noktiju ako je potrebno. Razređivanjem noktiju uklanja se spoljni sloj kako bi se vratila njihova prirodna boja, uklonio lak ili smanjio pritisak sa debljine nokta. Takođe će se otkloniti svi znaci urastanja noktiju. Podolog će tada sterilnom oštricom bezbolno ukloniti sve žuljeve ili kurje oči na nogama. Zatim će se to izravnati pomoću diska.Zatim se ulje nanosi na nokte, a između nožnih prstiju na kutikule se nanosi ulje za kutikule, mekana masaža na stopala nanosi omekšavajući hidratant koji poboljšava cirkulaciju, pomaže u zadržavanju tečnosti i oslobađa napetost mišića u stopalima .

turpijanje viška kože
lecenje stopala

Šta pedikir čini medicinskim tretmanom?

Glavna razlika između medicinskog pedikira i estetskog pedikira koji se radi u salonu lepote je u tome što tretman sprovodi kvalifikovani podolog, a ne tehničar. Podolozi su sertifikovani radnici i stručnjaci su za bilo šta što ima veze sa nogama.

Prednost ovoga je što osim što osiguravaju da stopala izgledaju i osećaju se sjajno, podolozi mogu da identifikuju, dijagnostikuju i leče sve probleme sa stopalima koje imate. Na primer, ako imate urastao nokat, moći ćemo da ga lečimo i sprečimo da se vrati! Podolozi su kvalifikovani da odgovore na sve vaše probleme sa stopalima i naprave plan koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Podolozi su takođe kvalifikovani za uklanjanje svih žuljeva i kurjih očiju sa stopala pomoću oštrice medicinskog skalpela. Iako tradicionalni saloni za nokte „briju“ površinski sloj žuljeva, ovo nažalost ne uklanja sve. Podolozi takođe koriste disk da bi pomogli da se koža izgladi.

Još jedna tačka razlike između medicinskog i tradicionalnog pedikira je poštovanje strogih higijenskih standarda. Kao podolozi, držimo se strogih standarda kontrole infekcije, što znači da se svi naši instrumenti moraju sterilisati odmah nakon upotrebe pomoću sterilizatora, kako bi se osiguralo potpuno uništavanje mikroorganizama koji prenose bolesti. Takođe moramo da očistimo stolicu za lečenje i sve ostale površine nakon svakog klijenta. Nažalost, tradicionalni saloni ne drže se istih standarda, što povećava rizik od infekcija.

U Salonu lepote Ana, u Vrnjačkoj Banji koristimo premium kozmetiku za pedikir – Ruck peclavus !

lecenje stopala

Medicinski pedikir cene

medicinski pedikir 1* ........... 2100 rsd

medicinski pedikir 2* .......... 2500 rsd

medicinski pedikir 3* .......... 2800 rsd

medicinski pedikir obrada uraslog nokta sa tamponiranjem ..................... 1400 rsd

medicinski pedikir obrada dva urasla nokta sa tamponiranjem ..................... 2000 rsd

medicinski pedikir obrada
uraslog nokta ......................... 1000 rsd

medicinski pedikir obrada
dva urasla nokta ................... 1600 rsd

medicinski pedikir saniranje
kurjeg oka ............................... 1000 rsd

medicinski pedikir saniranje
dva kurjeg oka ..................... 1600 rsd

medicinski pedikir saniranje
tri kurja oka .......................... 2000 rsd

medicinski pedikir saniranje četiri
kurja oka ............................... 2400 rsd

medicinski pedikir sečenje noktiju
na nogama .......................... 700 rsd

medicinski pedikir obrada neuredno sečenih, gljivičnih, zadebljanih noktiju ..... 3500rsd

* U medicinski pedikir spada sanacija – urasli nokat, kurje oko, žuljevi, dijabetičarsko stopalo, a cena zavisi od stepena problematike samog stopala.

Proverite dostupne termine

Možda ste zainteresovani i za druge premium usluge našeg salona